ЕТИКЕТИ
- Естетично тяло (4)
- Източна терапия (2)
- Мотивация и психомодели (5)
- Природна аптека (5)
- Фитнес и уелнес (7)
- Хранене и диети (10)
18.02.2014 г.
Житен режим за прочистване - създател Петър Дънов
Така изглеждат продуктите за този режим измислен преди 80 години от Петър Дънов и даден на неговите ученици. Масово прилаган от много хора. За подробна информация можете да посетите сайта на Бялото Братство http://jitenrejim.bratstvoto.net/.
Целта на тази публикация не е да се взрем в детайлите, защото те са ясни на всички, а да дам моето мнение!
Няколко жени ме попитаха дали е добре да го направят този режим с цел прочистване и регулиране на теглото. Според тези, които го практикуват най-добрите дати са сега на 17.02 или на 19.02 - те ви осигуряват 10 дни между фаза на Пълнолуние и Новолуние.
Периода не е дълъг и рисков, но не е и малък. В момента времето е топло, което не е опасно като цяло, но идват и студени дни. Все пак като всеки друг религиозен режим смятам, че в основата се има предвид духовно пречистване и баланс. Моят личен опит и наблюдения дълги години, особено в сферата на християнския пост е повече негативен, отколкото положителен.
Ще обясня защо.......!
В основата на този режим е пшеницата - Житен. Дори да изберете лимец, спелта, емер, камут и други, те съдържат глутен. Много се говори, колко е вреден и какви поражения има от него. Орехи, мед и ябълки е добре да са био или органик - убедени ли сте, че вашите ще са такива. Водата трябва да изворна и жива.
Преди всичко това е разновидност на пост, суровоядство или веганство за 10 дни. Веднъж годишно може и да няма проблем, но е възможна строга индивидуалност. Задължително ви трябва и психично спокойствие и повишено присъствие сред Природата.
Калориите идват преди всичко от въглехидрати, което ще наруши инсулиновата реакция. Белтъчния дефицит е висок.Може да има спад в имунитета и неустойчивост към грипните вируси.
Моето мнение е, че режима не е лош, но крие своите опасности, което не го нарежда сред широкоприложимите.
Съвета ми е направете разтоварване махайки всички полуфабрикати, алкохол, цигари, много хляб и тестени изделия, картофи, ориз и храни богати на захари, млечни продукти и много обработени храни,месо и риба.
Преминете за 3-5 дни на плодове и зеленчуци, може да добавите варено яйце, зеленчукови супи, задушени или варени вегански продукти, сурови ядки, разпределени в 4-5 приема на ден, най-късно до 18 часа. Пийте повече изворна вода и чайове. Задължителна двигателна активност минимум час на ден!!! Ефекта ще е същия, без глад и нервни кризи!
Зелено кафе за отслабване!
Последните два месеца, често ми задават въпроса: " Какво е зелено кафе и отслабва ли се с него?"
Давам ви три примерни снимки с това, което се има в предвид.
Както виждате на първата е известния и нашумял д-р Оз. Предполагам, че щом той говори за невероятния ефект на зеленото кафе, всички трябва да вярваме в това.
Кое вещество стои зад този мигновен и ефективен продукт?
Хлорогенова киселина
изгаря мазнини
ускорява метаболизма
притъпява апетита
прочиства организма
повишава либидото
супер антиоксидант
извлечена от природен продукт - зелено кафе
забавя стареенето на кожата
Продукти с нея - Slimix зелено кафе, Ultra green coffee extract,Green coffee bean standardized ( Natures way) , зелено кафе на зърна, смляно зелено кафе. Цените варират от 3 лв - 50 лв зависимост от продукта.
Да проверим сега какво всъщност представлява хлорогенова "магична" киселина:
Това е нагледно химичната и формула.
Тя е естер на кафеената киселина с хининовата, получена при биосинтез в много растителни видове.
Участва в синтеза на лигнина - ценна суровина, която се използва за много други продукти.
Тя не съдържа хлор, ако се заблудите от името и - идва от гръцки и в превод означава основа на зеления цвят, това се получава при окисляването и.
Хлорогеновата киселина е подлагана на многогодишни проучвания и е със спорна слава. Проучвания на учени и лекари показват както добри, така и лоши ефекти.
Странични ефекти са следните - причинител на алергии в дихателните пътища, нарушения на храносмилането свързани с подуване на корема, диарични проблеми. Но най-притеснителното от опитите е, че при повишено приемане се увеличават двойно количеството мазнини в областта на корема.
Иначе от друга страна има положителен ефект върху инсулиновата чувствителност, сваля кръвното налягане.
Отдавна се добавя в различни храни, присъства също доста в праскови и сливи, в много растения, особено в Калуната. Нейни изомери можете да намерите в картофите.
Моето мнение е следното - това е поредния опит за търговска сензация наравно с всички предишни такива. Всяко едно от тях се оказа с времето, че основно бърка във вашия джоб, в някои случаи доста дълбоко. Смятам и подкрепям твърдението, че всеки концентриран екстракт носи, както ползи, така и много вреди, защото натурално е аналог на природно. Но природата го е дозирала както виждате в зеленото кафе.
Съветът ми е - намерете зелено кафе на зърна или смляно на прах и заместете изпеченото.
Капсулите с екстракт от зелено кафе - хлорогеновата киселина не са природен продукт, а нов опит за сензация с цел печалба.
Видяхте, че приемате същата киселина и с други продукти освен кафето!
Давам ви три примерни снимки с това, което се има в предвид.
Както виждате на първата е известния и нашумял д-р Оз. Предполагам, че щом той говори за невероятния ефект на зеленото кафе, всички трябва да вярваме в това.
Кое вещество стои зад този мигновен и ефективен продукт?
Хлорогенова киселина
изгаря мазнини
ускорява метаболизма
притъпява апетита
прочиства организма
повишава либидото
супер антиоксидант
извлечена от природен продукт - зелено кафе
забавя стареенето на кожата
Продукти с нея - Slimix зелено кафе, Ultra green coffee extract,Green coffee bean standardized ( Natures way) , зелено кафе на зърна, смляно зелено кафе. Цените варират от 3 лв - 50 лв зависимост от продукта.
Да проверим сега какво всъщност представлява хлорогенова "магична" киселина:
Това е нагледно химичната и формула.
Тя е естер на кафеената киселина с хининовата, получена при биосинтез в много растителни видове.
Участва в синтеза на лигнина - ценна суровина, която се използва за много други продукти.
Тя не съдържа хлор, ако се заблудите от името и - идва от гръцки и в превод означава основа на зеления цвят, това се получава при окисляването и.
Хлорогеновата киселина е подлагана на многогодишни проучвания и е със спорна слава. Проучвания на учени и лекари показват както добри, така и лоши ефекти.
Странични ефекти са следните - причинител на алергии в дихателните пътища, нарушения на храносмилането свързани с подуване на корема, диарични проблеми. Но най-притеснителното от опитите е, че при повишено приемане се увеличават двойно количеството мазнини в областта на корема.
Иначе от друга страна има положителен ефект върху инсулиновата чувствителност, сваля кръвното налягане.
Отдавна се добавя в различни храни, присъства също доста в праскови и сливи, в много растения, особено в Калуната. Нейни изомери можете да намерите в картофите.
Моето мнение е следното - това е поредния опит за търговска сензация наравно с всички предишни такива. Всяко едно от тях се оказа с времето, че основно бърка във вашия джоб, в някои случаи доста дълбоко. Смятам и подкрепям твърдението, че всеки концентриран екстракт носи, както ползи, така и много вреди, защото натурално е аналог на природно. Но природата го е дозирала както виждате в зеленото кафе.
Съветът ми е - намерете зелено кафе на зърна или смляно на прах и заместете изпеченото.
Капсулите с екстракт от зелено кафе - хлорогеновата киселина не са природен продукт, а нов опит за сензация с цел печалба.
Видяхте, че приемате същата киселина и с други продукти освен кафето!
Абонамент за:
Публикации (Atom)